fbpx
4 C
Vranje
utorak, 28.11.2023

Zorić: Najozbiljniji udar na organizovani kriminal otkad je SNS na vlasti

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BEOGRAD – U noći između srede i četvrtka policija i žandarmerija s dugim cevima su blokirali prilaz stadionu „Rajko Mitić“, dok je ubrzo identična akcija sprovedena i u Zvezdinom komšiluku, gde je blokiran stadion Partizana. Policija je jutros oko pet sati uhapsila po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal Veljka Belivuka, vođu navijača Partizana, poznatijeg kao „Velja Nevolja“.

Portal Nova.rs preneo je i da su fotoreporteri na licu mesta zabeležili hapšenje na stadionu Partizana. Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, i Marko Miljković uhapšeni su jutros oko pet sati, u akciji koja je sprovedena po nalogu Tužilaštva. Oni se terete za ubistva i najteža krivična dela. Tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić rekao je da je rano jutros, u velikoj akciji policije i BIA, uhapšeno i zadržano u pritvoru 16 osoba osumnjičenih za udruživanje radi izvršavanja teških krivičnih dela, otmica i ubistva, preneo je RTS.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin potvrdio je da je u akciji protiv organizovanog kriminala uhapšeno 17 ljudi predvođenih Veljko Belivukom i Markom Miljkovićem, osumnjičenih za ubistva, iznude, otmice i dliovanje drogom.

Vulin je rekao da država neće dozvoliti da se stvori „novi zemunski klan i organizovane grupe koje misle da su jače od države“. N1 podseća da je jutros uhapšeni Belivuk vođa i osnivač navijačke grupe „Principi“ koja je tokom utakmica s publikom pozicionirana na južnoj tribini Partizanovog stadiona.

MUP: Zločinci, ne navijači

Vršilac dužnosti načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Ninoslav Cmolić izjavio je da je kriminalna grupa koja je jutros razbijena odgovorna za seriju najmonstruoznijih zločina, „možda u poslednjih nekoliko desetina godina“.

Ova organizovana kriminalna grupa se sve vreme krila iza navijačkih grupa Partizan, ali to nisu nikakvi navijači već obični kriminalci i mi ćemo dokazati pojedinačnu ulogu svakoga od njih, rekao je Cmolić – prenelo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

On je poručio da organi gonjenja neće tolerisati nikakve organizovane kriminalne grupe i da će svaka završiti kao ova.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je država jutrošnjom akcijom pokazala da je snažnija i jača od organizovanog kriminala. Vučić je rekao da su predstavnike države lagali „pravi doušnici i mafijaši“, koji su to radili da bi mafija ostala zaštićena, a „pravi saradnici ostali neotkriveni“.

„Najozbiljniji udar na organizovani kriminal otkad je SNS na vlasti“

Hapšenje organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka najozbiljniji je udar na organizovani kriminal otkad je Srpska napredna stranka na vlasti, rekla je novinarka N1 Jelena Zorić. Ovu kriminalnu grupu je uporedila sa zemunskim klanom i istakla da je reč o „kriminalnoj grupi koja je bila spremna na sve“.

Prema saznanjima N1, grupa se pripremala „za nešto mnogo gore i mnogo teže“, upućivali su pretnje sa skrivenih naloga na društvenim mrežama“, ističe novinarka Zorić. Prema njenim rečima, pripadnici ove huliganske grupe su preko skrivenih naloga na Instagramu, ali i transparenata na tribinama slali preteće poruke policiji i predstavnicima države.

„Ovaj klan Belivukov je zaista opasan na nivou zemunskog klana, znači spreman na sve (…) Možda su bili spremni i na neki novi 12. mart“ – upozorava novinarka N1.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -

Poslednji članci