fbpx
20.6 C
Vranje
nedelja, 28.05.2023

Zaprašivanje protiv komaraca i krpelja u Vranju do četvrtka

Odabrani članci

Grad Vranje
Grad Vranjehttp://www.vranje.org.rs
Služba za odnose sa javnošću grada Vranja na zvaničnom sajtu dnevno ažurira informacije o radu lokalne izvršne i zakonodavne vlasti. Izrađuje Informator o radu organa Grada i bilten "Mesečnik".

VRANJE – Zavod za javno zdravlje u Vranju i Zavod Visan sa svojim ekipama sprovešće u utorak, 28. juna, od 19 do 22 sata tretman suzbijanja odraslih formi komaraca sa zemlje. Dan kasnije, u sredu 29. juna, od 7 do 10 časova ujutro biće vršen tretman krpelja, a tretman larvi komaraca takođe u sredu, ali i četvrtak 30. juna.

Prilikom tretmana koristiće se preparati Aqua K-othrine i Kontakt (za odrasle forma kormaraca – tretman sa zemlje), takođe Aqua K-othrine za krpelje i Larva stop ZG za larve komaraca. U saopštenju ZZJZ i VIsana upućeno je i upozorenje pčelarima da, ukoliko nisu u mogućnosti da pčele izmeste iz zone tretmana, preduzmu mere zaštite.

Ako pčele nije moguće izmestiti iz zone tretmana neophodno je noć pre tretmana pčele zatvoriti, ventuse na košnicama ostaviti otvorene, ispod poklopne daske u hranilice sipati čistu pijaću vodu, poletište suziti rešetkom da bi se sprečilo izletanje pčela, ako su izuzetno visoke vrućine košnice hladiti vodom i ujutro nakon tretmana poletne daske oprati čistom vodom.

U slučaju bilo kakvih nejasnoća, zainteresovani se mogu javiti na telefone ZZJZ (066 5599350) i Visana (063 306360).

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci