fbpx
21 C
Vranje
četvrtak, 21.09.2023

Vučić: Za dve godine prosečna plata 1.000 evra

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD / VRANJE – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ostaje pri proceni da će prosečna plata u 2025. godini biti 1.000 evra, jer podaci iz decembra pokazuju da je prosečna plata u Srbiji 718 evra.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara posle otvaranja nove fabrike „Kontinentala“ u Novom Sadu, rekao da se od jutros razgovara kako da se podigne podrška u insfrastrukturi i subvencijama za centralnu Srbiju.

Moramo dvostruko više da ulažemo nego u deo od Beograda do Novog Sada i Subotice, rekao je Vučić i naveo primer prosečne plate na Vračaru od 1.350 evra, dok je u Vranju 550.

Isprazniće nam se Srbija i zato moramo da izjednačimo, dodao je on i naveo da je Srbija radila sve „školski“ da bi podigla BDP, plate, a nije ugrozila javni dug.

Ostaje da penzije povećavamo ubrzano, da prate plate, rekao je Vučić koji najavljuje da će se sastati sa predstavnicima američkih kompanija i da očekuje rast investicija iz SAD.

Vučić je rekao da bi bila ogromna stvar i šansa za Srbiju ako bi „Kontinental“ u Nišu otvorio razvojno-istraživački centar, jer zna da onda sledi fabrika.

Uskoro sa Evropljanima potpisujemo ugovor za prugu, kada završimo auto-put ka Prokuplju, Kuršumliji, Prištini i Albaniju, to će biti fantastična stvar, kao i interkonketor. To je važno za Niš da raste, napreduje, ali i Leskovac, Vranje, Pirot. Pirot je dobar, ali mora još bolje, ocenio je Vučić.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci

Званични захтеви грађанских протеста „Србија против насиља“

#01 Сазивање ванредне седнице Народне скупштине на којој ће се расправљати о стању после две трагедије у којима је убијено 18 људи, махом деце и младих;

#02 Институционална одговорност и смена министара Ружића и Гашића и шефа БИА Вулина, јер су директно одговорни за урушени систем и неадекватно реаговање надлежних;

#03 Оставке чланова Регулаторног тела за електронске медије, који се сматрају одговорним за промовисање насиља, агресије и неморала на телевизијама са националном фреквенцијом;

#04 Гашење штампаних медија и таблоида који објављују лажне вести и континуирано крше новинарски кодекс;

#05 Одузимање националних фреквенција телевизијама које слуђују грађане, трују и промовишу насиље, као што су ТВ Пинк и ТВ Хепи;

#06 Хитно укидање програма који промовишу насиље, неморал и агресију на телевизијама са националном фреквенцијом, попут ријалити програма и

#07 Смена руководства Радио-телевизије Србије.