fbpx
4 C
Vranje
utorak, 28.11.2023

Vučić sutra polaže predsedničku zakletvu

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sutra će položiti zakletvu pred poslanicima starog saziva Skupštine Srbije za drugi predsednički mandat. Tekst zakletve glasi:

„Zaklinjem se da ću sve svoje snage posvetiti očuvanju suverenosti i celine teritorije Republike Srbije, uključujući i Kosovo i Metohiju kao njen sastavni deo, kao i ostvarivanju ljudskih i manjinskih prava i sloboda, poštovanju i odbrani Ustava i zakona, očuvanju mira i blagostanja svih građana Republike Srbije i da ću savesno i odgovorno ispunjavati sve svoje dužnosti“.

Početak posebne sednice zakazan je za 11 sati.

Kako je ranije objasnio predsednik Skupštine Ivica Dačić, predsednik će se posle polaganja zakletve obratiti poslanicima ako bude želeo, a na sednici nije predviđena diskusija.

Vučićev mandat ističe 31. maja, s obzirom na to da je istog dana 2017. stupio na dužnost predsednika.

Na izborima za predsednika 3. aprila ove godine Vučić je u prvom krugu dobio poverenje 58,59 odsto birača, odnosno 2.224.914 građana.

Na predsednčkim izborima glasalo je 3.811.585 od 6.502.307 glasača upisanih u birački spisak, odnosno 58,62 odsto. Predsednički izbori su 16. aprila ponovljeni na 35 biračkih mesta.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci