fbpx
12.1 C
Vranje
subota, 24.02.2024

Vrtić „Pčelica“ ponovo radi, u rekonstrukciju uloženo 38 miliona dinara

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Vrtić „Pčelica“ danas je ponovo počeo sa radom, nakon završetka rekonstrukcije po principima energetske efikasnosti. Vrednost investicije je 38 miliona dinara, rekao je gradonačelnik Vranja, Slobodan Milenković.

Projekat je realizovan u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike, koje je obezbedilo 25 miliona dinara, a preostalih 13 miliona Grad Vranje.

„Na objektu vrtića izvedeni su radovi na kompletnoj rekonstrukciji krova sa izolacijom, zameni stolarije, zameni i rekonstrukciji kotlarnice, toplovodnoj mreži, ugradnji solarnog kolektora za zagrevanje sanitarne tople vode i nova hidrantska mreža. Iz lokalnog budžeta izdvojena su sredstva za dodatne radove: hoblovan je i lakiran parket, očišćena fasada i izvedeni elektro-radovi. Cilj nam je da svake godine rekonstruišemo po jedan vrtić“, rekao je Milenković.

Gradonačelnik je dodao da je lokalna samouprava aplicirala novim projektom kod Ministarstva rudarstva i energetike i da se „očekuje se da ćemo dobiti sredstva za rekonstrukciju vrtića ‘Boško Buha'“.

„U završnoj su fazi proceduralne pripreme za otvaranje vrtića u naselju Raška i uskoro se očekuje otvaranje“, podsetio je Milenković.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci