fbpx
9.8 C
Vranje
ponedeljak, 27.03.2023

Vranjska publika i stručni žiri saglasni: Predstava o legendarnoj pevačici najbolja na BPD

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Predstava „Ko je ubio Dženis Džoplin“, rađena po tekstu Tijane Grumić, u režiji Sonje Petrović i produkciji Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, najbolja je predstava u celini na ovogodišnjim, 42. Borinim pozorišnim danima u Vranju. Predstava o legendarnoj pevačici dobila i nagradu publike.

Stručni žiri ovogodišnjeg festivala koji organizuje Pozorište Bora Stanković činile su dve članice iz Severne Makedonije i Srbije, rediteljka Nataša Poplavska i glumica Biljana Keskenović, kao i zagrebački književnik Borivoj Radaković.

Autorska ekipa predstave „Ko je ubio Dženis Džoplin“ zapravo sa festivala odlazi sa tri nagrade. Pored nagrade „Borisav Stanković“ za najbolju predstavu u celini, i nagrade publike koja nosi naziv osnivača festivala i dugogodišnjeg direktora PBS Radoslava Radivojevića, glumice Bojana Milanović i Sonja Isailović dobitnice su nagrade za najbolju žensku ulogu, za lik Dženis Džoplin.

Nagradu za najbolju mušku ulogu dobio je Dimitrije Dinić, Pile Kopile u predstavi Kus Petlić, rađene po tekstu Aleksandra Popovića, a u režiji Milana Neškovića i produkciji Narodnog pozorišta u Subotici.

Autorka teksta „Poslednje devojčice“ Maja Pelević dobitnica je nagrade za najbolju dramatizaciju, za predstavu u režiji Kokana Mladenovića i produkciji subotičkog Pozorišta Deže Kostolanji.

Selektor Borinih pozorišnih dana i ove godine je bio Slobodan Savić, a festival je održan pod sloganom „Kuda plovi ovaj svet?“.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci