fbpx
9.7 C
Vranje
nedelja, 03.12.2023

Vranjanci nemaju primedbe na plan grada za uređenje Sportskog centra

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Urbanistički projekat za izgradnju i uređenje dela Sportsko-rekreativnog centra u Vranju usvojen je i na njega nije bilo primedbi, saopštili su iz Službe za odnose sa javnošću Grada Vranja. Na osnovu podataka iz dokumentacije dostupne na sajtu Grada, za potrebe projekta planirano je da, osim fudbalskog terena, na ovom prostoru bude izgrađen i centralni trg u parku sa fontanom, skejt park, adrenalinski park, stena za penjanje, teniski zid, senik sa šahovskim tablama i slični rekreativni sadržaji, o čemu je naš portal već pisao.

U Izveštaju Komisije za planove Skupštine grada Vranja, koja je prihvatila sprovođenje projekta, odnosno uređenje i izgradnju dela Sportsko-rekreativnog centra, navodi se da je projekat usklađen sa važećim planskim dokumentom (Plan generalne regulacije zone 1 u Vranju – Centralna zona), kao i sa Zakonom o planiranju i izgradnji i podzakonskim aktima donetim na osnovu Zakona.

Komisija za planove predložila je Odeljenju za urbanizam, imovinsko-pravne poslove, komunalno-stambene delatnosti i zaštitu životne sredine Gradske uprave grada Vranja „da potvrdi“ sprovođenje ovog urbanističkog projekta.

Podsetimo, pre potvrđivanja urbanističkog projekta organizovana je javna prezentacija u trajanju od sedam dana, na koju su bili pozvani svi zainteresovani pojedinci i pravna lica, a nakon isteka roka za javnu prezentaciju izvršena je stručna kontrola o čemu je sačinjen Izveštaj Komisije za planove Skupštine grada Vranja.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci