fbpx
12.1 C
Vranje
subota, 24.02.2024

Vranjanci biraju odbornike Skupštine sa neke od sedam lista

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Do nedelje, 26. novembra, Gradska izborna komisija (GIK) proglasila je sedam izbornih lista sa kandidatima za odbornike Skupštine grada Vranja, koje će Vranjanci zaokruživanjem broja ispred liste birati na lokalnim izborima 17. decembra. Vranjska skupština ima 65 mesta, odnosno, toliko će mandata biti raspoređeno nakon brojanja glasova, po D’Ontovom sistemu.

Tokom vikenda su GIK-u liste predale još dve koalicije. Najpre je u subotu, 25. novembra predata je lista „Za naš grad – Miroslav Miki Aleksić – Marinika Tepić“ (6), sa 50 kandidatkinja i kandidata iz koalicije Stranke slobode i pravde (SSP), Narodnog pokreta Srbije Mikija Aleksića, Socijaldemokratske stranke i Zajedno.

Prva na listi je porodična savetnica Rosa Drmonjić iz GrO Stranka slobode i pravde i ona je jedina žena koja je nosilac liste u Vranju.

Narednog dana, u nedelju, 26. novembra, proglašena je i lista „Dr Miloš Jovanović – Nada za Vranje“ (7), koju čine stranke iz Srpske koalicije NADA, Nacionalno demokratska alternativa, Nova demokratska stranka Srbije (Novi DSS), Pokret obnove kraljevine Srbije (POKS) – Vojislav Mihailović. Nosilac ove liste u Vranju je tehnolog Zoran Stojanović.

Prethodno je GIK proglasio pet izbornih lista. Pod brojem 5. je druga kolona vranjske proevropske opozicije, „Hrabro za Vranje“ – Srce, DS, PSG, Ekološki ustanak, koju predvodi Dragan Antić.

Socijalisti su četvrti po redu predali listu „Ivica Dačić – Premijer Srbije“, a predvodi je Stefan Stanković.

Njih su „pretekli“ iz Jedinstvene Srbije, listom „Jedinstvena Srbija – Dragan Marković Palma“, koja je pod rednim brojem 3 i predvodi je Dejan Manić.

Manjinska lista „Za bratstvo i jedinstvo“ koju čine kandidati pripadnici makedonske nacionalne manjine u Srbiji je pod rednim brojem 2 i na ostvareni rezultat ove liste se ne primenjuje cenzus.

Prvi su listu predali vranjski naprednjaci – „Aleksandar Vučić – Vranje ne sme da stane“, koju predvodi gradonačelnik Vranja u dva prethodna mandata dr Slobodan Milenković.

Prema propisima Republičke izborne komisije iz Rokovnika, rok za podnošenje izbornih lista istekao je juče, dok se liste mogu povući ili kandidati izostaviti sa proglašene liste do dana utvrđivanja zbirne izborne liste, odnosno do 1. decembra.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -

Poslednji članci