fbpx
4 C
Vranje
utorak, 28.11.2023

VOM: Tužilaštvo formiralo predmet o navodnoj zagađenosti vode na Prvoneku

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Osnovno javno tužilaštvo (OJT) u Vranju formiralo je predmet i ispituje slučaj navodne ekološke zagađenosti jezera na akumulaciji Prvonek, nakon objavljivanja fotografija na društvenim mrežama na kojima je primetna promena boje vode, kao i smeće, javlja portal VOM.

Naloženo je da se izvrši uviđaj lica mesta, utvrdi da li je, zaista, došlo do promene boje jezera, da se uzorak vode prosledi na analizu i sačini krim-tehnička dokumentacija  koja će se dostaviti tužilaštvu radi dalјeg postupanјa.

Podsetimo, ribolovci su na Fejbuku postavili fotografije na kojima se vidi „neobična boja jezera“, nakon čega je JP „Vodovod“ iz Vranja demantovao navode da je voda neispravna.

Iz JP „Vodovod“ su za VOM potvrdili da „nema dileme da je voda hemijski i bakterološki ispravna“, kao i da se „više puta, u tri smene, vrše ispitivanja uzorkovane vode“ i da „nema razloga za brigu“.

„U svakom slučaju, Vranjanci će, nakon svega, imati priliku da saznaju kakvu vodu piju, jer uskoro dolazi i ekipa iz Instituta za javno zdravlje ‘Dr Milan Jovanović Batut’ koja će izvršiti redovno uzorkovanje vode, za koju se, po ranijim analizima, tvrdilo da je najkvalitetnija u Srbiji“, piše VOM.

Čitajte više:

Vodovod: Nema zagađenja na Prvoneku, slobodno pijte vodu sa česme

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci