fbpx
3 C
Vranje
nedelja, 10.12.2023

Vakcinacija za građane sa Kosova i u Bujanovcu, organizovan besplatan prevoz

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BUJANOVAC – Кancelarija za Кosovo i Metohiju (KiM) pozvala je danas građane sa teritorije Kosova da se prijave za vakcinaciju protiv virusa Кovid 19 i naglasila da treba da se prijave za prijem vakcine u svojim domovima zdravlja i medicinskim ustanovama, a da se imunizacija obavlja na tri izdvojena punkta – u Raškoj, Кuršumliji i Bujanovcu.

U saopštenju se navodi da Kancelarija organizuje besplatan autobuski prevoz na vakcinaciju i revakcinaciju građana, kao i povratak, uz pratnju zdravstvenih radnika. Na imunizaciju je moguće doći i sopstvenim prevozom, ali je i u tom slučaju neophodna prethodna prijava u nadležnom domu zdravlja, kao i dolazak u tačno naznačenom terminu.

Vlada Srbije obezbedila je dovoljne količine vakcina za sve zainteresovane građane sa teritorije Кosova i Metohije“ – istaknuto je u saopštenju.

Do sada je vakcinisano više od 10.000 ljudi s Кosova, dok je drugu dozu vakcine primilo oko 7.500 građana, rečeno je u Kancelariji za KiM.

Vakcinacija je jedini način da stvorimo kolektivni imunitet i zajedničkim snagama pobedimo virus Кovid 19, kako bismo se što pre vratili normalnom životu“ – poručili su iz Kancelarije.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci