fbpx
16.5 C
Vranje
ponedeljak, 20.03.2023

Uhapšeni opštinari u Surdulici – Oštetili budžet za više od 46.000 evra

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

SURDULICA / NIŠ – Policija je, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsila četiri osobe zbog sumnje da su zloupotrebile službeni položaj u postupku javnih nabavki i oštetile opštinu Surdulica za više od 46.000 evra.

Policija je uhapsila M. S. (41), rukovodilac u opštini Surdulica i koordinator projekta, i članove komisije D. S. (55), S. M. (55), rukovodioce u opštini Surdulica i O. V. (59), zaposlenu u opštini Surdulica, zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom, dok se M. S. tereti i da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Osumnjičene se terete da su, prilikom sprovođenja postupka javnih nabavki za rekonstrukciju i rehabilitaciju informacionog centra za zaštitu životne sredine u zaštićenom području Vlasina, suprotno predviđenim procedurama za javne nabavke, izabrale neispravnu ponudu sa najvišom ponuđenom cenom čime su oštetile budžet opštine Surdulica za 28.769 evra.

U saopštenju se navodi da se M. S. tereti da je, kao koordinator projekta, suprotno Ugovoru omogućila da se objekat koji je predmet projekta koristi u svrhe za koje nije predviđen, čime je na osnovu komercijalne upotrebe objekta oštetila opštinu Surdulica za 17.693 evra.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i one će, uz krivičnu prijavu, biti privedene nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci