fbpx
0.2 C
Vranje
ponedeljak, 04.12.2023

Uhapšena predsednica Višeg suda u Nišu, sumnja se da je za uslovni otpust dobila vaučer za Zlatibor

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

NIŠ – Predsednica Višeg suda u Nišu, D. Ž, uhapšena je juče zbog sumnje da je izvršila krivično delo zloupotrebe službenog položaja, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal, prenosi JuGmedia.

Tužilaštvo je navelo da postoje osnovi sumnje da je osumnjičena, od februara do avgusta, iskoristila svoj službeni položaj predsednika Višeg suda u Nišu tako što je, po prethodnom obećanju i dogovoru sa osuđenim R. M, kao predsednica vanraspravnog veća Višeg suda u Nišu, donela i potpisala rešenje kojim se usvaja njegova molba za puštanje na uslovni otpust, a da je zauzvrat primila i iskoristila vaučer za boravak u hotelu na Zlatiboru od sedam dana s porodicom.

Sumnja se da je vaučer platilo privredno društva čiji je vlasnik B. M, sin osuđenog R. M, a da je osuđeni R. M. bivši direktor i odgovorno lice, piše u saopštenju Tužilaštva.

Tužilaštvo je navelo da je Visoki savet sudstva juče odlučio o ukidanju imuniteta D. Ž. i odobrio njeno lišenje slobode.

U toku su pretresi, a policija će osumnjičenu, uz krivičnu prijavu, sprovesti u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal, gde će biti saslušana.

Osumnjičena predsednica Višeg suda u Nišu uhapšena je po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, a u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom (BIA) i Službom za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK).

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci