fbpx
10.4 C
Vranje
nedelja, 25.02.2024

U planu izgradnja sportsko-rekreativnog centra na Aleksandrovačkom jezeru

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Gradska uprava stavila je na javni uvid i 16. avgusta će organizovati prezentaciju izmena i dopuna Plana detaljne regulacije Aleksandrovačkog jezera. Plan predviđa rešavanje imovinskog pitanja pojedinih parcela koje prelaze u javnu svojinu Grada i postaju deo budućeg kompleksa Aleksandrovačkog jezera, javlja Radio-televizija (RTV) Vranje.

Aleksandrovačko jezero, nekada jedno od omiljenih izletišta vranjskog kraja, zbog bakterija i mulja, godinama izbegavaju posetioci.

Lokalna samouprava kontinuirano radi na kompleksnom planu resanacije jezera. Sastavni deo plana regulacije je idejno rešenje resanacije koje je izradio Institut za nuklearne nauke „Vinča“ i koji se bavi dodatnim dotokom sveže vode u jezero. Dotok vode bi trebalo da spreči dalje zagađivanje jezera i uništenje živog sveta u njemu.

To bi trebalo da bude početak oživljavanja ovog izletišta na kojem je predviđena izgradnja sportsko-rekreativnog centra, javlja RTV Vranje.

„Institut za nuklearne nauke ‘Vinča’ je u potpunosti ispoštovao idejni plan koji datira iz 2011. godine. Namene ne menjamo, sam Grad je prepoznao da površine koje su u osnovnom planu date kao potceline, pretvori u površine javne namene, odnosno reši imovinsko pitanje i pretvori ih u svojinu Grada Vranja. U te celine spadaju, na primer, sve saobraćajne površine u okviru kompleksa Aleksandrovačkog jezera, samo jezero, plaža, Aleksandrovačka slatina i tako dalje“, kaže Tanja Cvetković, rukovodilac Sektora za prostorno planiranje u JP „Urbanizam i izgradnja Grada Vranja“.

Taj budući kompleks bi trebalo da služi za odmor, izlete i sportsko-rekreativne aktivnosti, i na njegovoj realizaciji se radi korak po korak, uz traženje mogućnosti za obezbeđivanje finansijskih sredstava.

„Sam prostor daje mogućnost za jednu vrlo originalnu lokaciju, namenjenu sportu i rekreaciji, barem je tako predviđeno planom. Neka barem samo deo sadržaja predviđenih ovim planom bude realizovan, to će biti na dobrobit Vranja, stanovnika našeg grada, pa i okoline“, zaključuje Cvetković.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci