fbpx
16.7 C
Vranje
četvrtak, 28.09.2023

U petak i subotu probni završni ispit za osnovce

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Učenici osmog razreda osnovne škole polagaće u petak i subotu, 24. i 25. marta probni završni ispit, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete.

Probni test iz matematike počinje u petak u 12:00 časova, a iz srpskog, odnosno maternjeg jezika u subotu u 9:00 časova, dok je treći test iz izbornog predmeta istog dana u 11:30.

Ministar prosvete Branko Ružić rekao je da će probni završni ispit pomoći osmacima da provere svoje znanje, ali i da se upoznaju sa procedurama polaganja tog ispita.

„Ujedno, to je prilika da učenici procene koliko su u ovom trenutku spremni za predstojeći završni ispit, kako bi imali vremena da upotpune svoja znanja“, kazao je on i dodao da je to prva generacija učenika koja će umesto kombinovanog testa, kao treći test polagati jedan od pet predmeta po izboru.

Probni završni ispit polagaće 64.747 učenika, a njih 38 odsto opredelio se da polaže test iz biologije, za geografiju 29 odsto, istoriju je izabrano oko 16 odsto, devet odsto se opredlilo za hemiju, a osam odsto njih odlučilo se za fiziku kao izborni predmet.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci