fbpx
12.1 C
Vranje
subota, 24.02.2024

U Pčinjskom okrugu 61 odsto imunizovanih

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Imunizacija u Pčinjskom okrugu je u blagom porastu i iznosi 61 procenat od oko 220.000 stanovnika, izjavio je za portal dnevnog lista Danas epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Vranju dr Slađan Stanković.

Ocenjuje da „iz vanredne situacije ulazimo u nepovoljnu, što je blagi napredak koji će zavisiti od daljeg tempa vakcinacije“ i podseća da se treće nedelje zaredom beleži pad novoobolelih.

„Očekujem da se nastavi sa poštovanjem sa poštovanjem epidemioloških mera na javnim i skupovima u zatvorenom prostoru, kao i  poboljšanje imunizacije pre svega u opštinama Trgovište, Vladičin Han i Surdulica“ – rekao je dr Stanković za Danas.

Prema aktuelnim podacima Zdravstvenog centra, u Vranju je od početka masovne imunizacije prvu dozu vakcine protiv virusa COVID-19 do danas primila 36.101 osoba, drugom dozom je među njima vakcinisano 34.606 ljudi, dok je „buster“ već primilo 12.826 građana Srbije.

Od 18. novembra je i građanima Severne Makedonije omogućeno primanje bustera. Na vakcinalnim punktovima u Vranju je do sada prvu dozu primilo 13.796 Makedonaca.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci