fbpx
3 C
Vranje
nedelja, 10.12.2023

U Pčinjskom okrugu 525 slobodnih mesta u srednjim školama

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

PČINJSKI OKRUG – U toku je završi ispit za osnovce u celoj Srbiji u avgustovskom roku. Na teritoriji Pčinjskog okruga ima 525 slobodnih mesta u srednjim školama, rekao je za Radio-televiziju (RTV) Vranje prosvetni savetnik, Jovica Stevanović.

Na teritoriji Pčinjskog okruga završni ispit polaže se u dve osnovne škole – u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ u Vranju i OŠ „Branko Radičević“ u Bujanovcu.

„Najveće interesovanje učenika za upis za narednu školsku godinu bilo je za Medicinsku školu ‘Dr Izabel Emsli Haton’ u Vranju, gde su popunjena sva mesta. Inače, u svim ostalim školama na teritoriji okruga ima slobodnih mesta za upis“, rekao je Stevanović.

Prema njegovim rečima, „ko želi da uči ima uslova i da izabere željenu školu, s obzirom na broj slobodnih mesta“. Ovaj prosvetni savetnik istakao je i da je „iz godine u godinu manji broj učenika za upis u srednje škole“.

„Ove godine Ministarstvo prosvete obezbedilo je i materijal za bezbednost dece u školama. Mi smo preuzeli taj materijal iz Ministarstva prosvete. On će, na jednom od sastanaka direktora koji imamo u narednom periodu, biti podeljen školama, a one će na početku školske godine podeliti taj materijal svim učenicima, njihovim roditeljima i nastavnicima škole“, objasnio je Stevanović.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci