fbpx
13 C
Vranje
ponedeljak, 02.10.2023

U četvrtak sednica Skupštine grada

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – U četvrtak, 29. juna, biće održana 36. sednica gradskog parlamenta, na kojoj će, između ostalog, biti razmatran izveštaji o radu sa finansijskim izveštajima za 2022. godinu javnih ustanova: Centar za socijalni rad, Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite, Pozorište „Bora Stanković“, Javna biblioteka „Bora Stanković“, Narodni muzej, Narodni univerzitet, Istorijski arhiv „31. januar“, Škola animiranog filma, Javna ustanova za upravljanje sportskim objektima u svojini grada Vranja, Kulturno-obrazovni centar, kao i zdravstvene ustanove „Apoteka Vranje“.

Odbornici će, takođe, razmatrati Predlog odluke o završnom računu budžeta Grada Vranja za 2022. godinu, kao i pretres srednjoročnog plana Grada Vranja za period od 2023. do 2025. Na dnevnom redu su i informacije o stanju kriminala, javnog reda i mira i bezbednosti saobraćaja na području Grada Vranja u prošloj godini.

Biće razmatrani i predlozi odluka o izradi planova detaljne regulacije područja solarnih elektrana „KOBRA“ na delu katastarske opštine Donje Žapsko „GORNJE LIVADE“ KO Soderce i „MINECO“ KO Vlase i KO Gradnja na teritoriji Grada Vranja.

Pred odbornicima će se naći i Predlog odluke o izmeni i dopuni odluke o mreži javnih predškolskih ustanova na teritoriji Grada Vranja, Predlog odluke o dopuni odluke o javnim parkiralištima grada Vranja, kao i Predlog odluke o izmeni i dopuni odluke o utvrđivanju naziva ulica, trgova i zaseoka na teritoriji grada Vranja.

Takođe, biće razmatrani i finansijski izveštaji javnih preduzeća „Direkcija za razvoj i izgradnju grada Vranja“ i „Skijalište Besna Kobila“ u likvidaciji, za prošlu godinu.

Odbornici će se izjasniti i o Godišnjem programu zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta za područje grada Vranja za 2023. godinu, kao i o rešenjima o imenovanju i razrešenju članova pojedinih školskih odbora u osnovnim školama na teritoriji grada Vranja.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci