fbpx
10.4 C
Vranje
nedelja, 25.02.2024

U Beogradu počela isporuka besplatnih udžbenika za osnovce

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Zavod za udžbenike Beograda juče je počeo isporuku udžbenika za osnovne škole, rečeno je FoNetu u toj instituciji, a slična poruka je stigla i iz izdavačke kuće „Klet“, uz tvrdnju da će „osnovne škole udžbenike dobiti do 1. septembra“.

Isporuka udžbenika je počela na osnovu naloga dostavljenog u sredu od Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu Beograda.

„Klet“ je naveo da je u sredu održan radni sastanak sa predstavnicima kabineta gradonačelnika Beograda, gradskog Sekretarijata za obrazovanje i izdavača udžbenika o isporuci udžbenika osnovnim i srednjim školama.

Ta firma tvrdi da je javna nabavka besplatnih udžbenika za osnovne i srednje škole sprovedena u skladu sa Zakonom o udžbenicima i da je rukovodstvo Grada ispoštovalo odluke Aktiva nastavnika škola i sve propisane procedure.

Prema saznanjima FoNeta, udžbenici su počeli da stižu u pojedine škole na teritoriji Beograda, a Nastavnička veća škola su u aprilu poslala spiskove udžbenika po kojima se odvija nastava

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci