fbpx
14.9 C
Vranje
utorak, 06.06.2023

Trka konja i škola jahanja ove subote u Draincima kod Vlasine

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

SURDULICA – Na atraktivnim predelima Vlasinske visoravni, u selu Draince, ove subote, 20. maja, biće održani „Konjički dani“, a posetioce očekuju trka konja, nastup folklornih ansambala i etno grupa, kao i škola jahanja.

Manifestacija će biti otvorena u 10 časova, posle čega će krenuti trka konja iz šest konjičkih klubova. Uslediće potom bogat kulturno-umetnički program sa nekoliko folklornih ansambala i etno grupa. Istoga dana u 16 časova zakazana je Škola jahanja, koja će, kako organizatori očekuju, privući veliku pažnju brojnih zaljubljenika konja i prirode.

Organizatori podsećaju da je Andrić osnivač i finansijer prve odgajivačnice autohtone vrste domaćih brdskih konja, koji su godinama atrakcija na zelenim padinama Vlasine. Upornim i istrajnim radom uspeo je da sa 11 grla formira Školu rekreativnog jahanja, prvu i jedinstvenu u ovom delu Srbije.

Organizator ove zanimljive kulturne i turističke manifestacije koja se tradicionalno održava na Đurđevdan, ali je ove godine odložena zbog tragičnih događaja u Srbiji, je Udruženje građana „Izvorni“ iz sela Drainci, čiji meštani toga dana proslavljaju seosku slavu.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci