fbpx
2.8 C
Vranje
četvrtak, 22.02.2024

Tribina o HPV imunizaciji danas u Domu vojske

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – U cilju ukazivanja na značaj prevencije oboljenja izazvanih humanim papiloma virusima (HPV) i važnosti imunizacije, Zavod za javno zdravlje (ZZJZ) u Vranju će, u saradnji sa Domom zdravlja (DZ) u Vranju, danas održati tribinu pod nazivom „Pitanja i odgovori u vezi sa HPV imunizacijom“, u sali Doma vojske, sa početkom od 17 sati, namenjenu roditeljima učenika osnovnih i srednjih škola, javlja Radio-televizija (RTV) Vranje.

O infekcijama izazvanih HPV-om, načinu prenošenja, posledicama i merama prevencije, na tribini će govoriti: specijalista epidemiologije ZZJZ u Vranju dr Goran Ristić, specijalista pedijatrije DZ u Vranju dr Danijela Marić, specijalista socijalne medicine ZZJZ dr Svetlana Stojanović.

Humani papiloma virusi mogu izazvati neke vrste raka kod muškaraca i kod žena, od kojih je najčešći rak grlića materice. Rak grlića materice je ozbiljan zdravstveni problem u Srbiji. S obzirom da se naša zemlja nalazi u grupi onih sa visokim stopama oboljevanja i umiranja od raka grlića materice u Evropi, juna prošle godine započeta je vakcinacija devojčica i dečaka uzrasta od devet do 19 godina preporučenom HPV vakcinom.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci