fbpx
9.7 C
Vranje
nedelja, 03.12.2023

Tri firme za 6,7 miliona malterišu zid i postavljaju ogradu na Gradskom stadionu

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Grupi ponuđača, firmama „Crna Trava“ iz Leskovca i vranjskim firmama „Jugelektro“ i „Trnda“, odabrani su na tenderu koji je raspisala Gradska uprava, a za rekonstrukciju ograde na Gradskom stadionu (Dinamo).

Vrednost ugovora je 6,7 miliona dinara (6.657.096) sa PDV-om, a radovi podrazumevaju malterisanje zida od cigle i postavljanje metalne ograde oko stadiona.

Tačnije, planirano je da se zid od crvene cigle malteriše i fasada oboji, a metalna ograda prema Kosovskoj ulici ojača.

U odeljku koji se odnosi na tehničku specifikaciju navedeno je da će se rekonstruisati ogradni zid od opeke.

„Postojeći ogradni zid od opeke, koji ograđuje katastarsku parcelu broj 7773 KO Vranje, rekonstruisaće se u smislu otklanjanja oštećenja i promene izgleda, tako da se postojeći zid ojača rabic mrežom i malteriše u sloju produžnog maltera debljine 2,5 centimetra, nakon čega će se obojiti fasadnom bojom“ – piše u dokumentaciji o ovoj javnoj nabavci.

Dalje je navedeno da u cenu ulazi i „pomoćna skela po potrebi“, a projektom rekonstrukcije obuhvaćena je i „izrada armiranog betonskog serklaža ‘kape’ MB 30 iznad gornje ivice zida“, kao i „nabavka materijala i obostrano bojenje zidnih površina fasadnom bojom u dva sloja“.

„Metalna ograda prema ulici Kosovskoj ne može se postaviti na postojeći betonski potporni zid iz razloga što je isti, usled atmosferskih uticaja i perioda eksploatacije (izgrađen pre četrdesetak godina), dosta oštećen i statički oslabljen. Zato je potrebno da se izradi ojačanje istog kako bi se, pre svega, obezbedio i zaštitio prostor Gradskog stadiona, a ujedno na njemu bezbedno izvršila montaža metalne ograde“ – piše u delu dokumentacije o rekonstukciji metalne ograde oko stadiona.

Za planiranu rekonstrukciju, kako se navodi, potrebno je izvesti sledeće radove: demontaža postojeće metalne ograde, nabavka materijala, izrada, montaža, antikorozivna zaštita i bojenje čelične konstrukcije ograde.

Garantni rok za sve izvedene radove iznosi 24 meseca, dok rok za izvođenje radova ne može biti duži od 70 kalendarskih dana, računajući od dana uvođenja u posao od strane stručnog nadzora.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci