fbpx
12.7 C
Vranje
ponedeljak, 02.10.2023

Tresla se gora, rodilo se 10.000 dinara: Nove mere pomoći pred izbore

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BEOGRAD / VRANJE – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da više od 1,6 miliona penzionera mogu očekivati veće penzije od 1. oktobra od 5,5 odsto, dok se od 1. januara 2024. godine očekuje sledeće povećanje od 14,6 odsto, javlja FoNet.

Vučić je na konferenciji za novinare najavio povećanje plata od 1. septembra od 5,5 odsto za prosvetne radnike, medicinske sestre i tehničare, dok od 1. decembra, eventualno od januara, mogu da očekuju dodatno povećanje od 10 odsto.

On je najavio da će cena hleba „Sava“ biti spuštena sa 57 na 54 dinara, ukazujući da su o povećanjima plata i penzija razgovarali sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), a pokušaće i da se sa MMF dogovore da u septembru ne poskupi struja, kako se izbegla nova poskupljenja.

Osim povećanja plata i penzija, Vučić je najavio novu meru – po 10.000 dinara za svako dete do 16 godina starosti.

„To dajemo majkama, majke primaju novac na račun, prijavljivanje od 20. avgusta, ako ima troje dece dobiće 30.000 dinara. Ukoliko se samohrani otac stara, on će dobiti novac, ukoliko staratelji, oni će dobiti novac“, rekao je Vučić a prenosi portal N1.

Nove mere pomoći i manja cena hleba stižu uporedo sa najavama o mogućim izborima. On je tokom sinoćnjeg obraćanja rekao da je jasno da ćemo imati prevremene parlamentarne izbore, ali nije naveo datum.

On je rekao da poziv opoziciji za razgovore još uvek stoji, a da će izbori biti raspisani „uskoro“, ako se niko ne odazove.

Dodao je da je samo pitanje meseca kada će oni biti, a ukazao je na to da se, ukoliko premijerka Ana Brnabić podnese ostavku, mora ići na ubrzano raspuštanje Skupštine Srbije.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci