fbpx
4.1 C
Vranje
sreda, 21.02.2024

Trening o bezbednosti medijskih radnika 20. februara u Vranju

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM) će u utorak, 20. februara, u konferencijskoj sali hotela Ponte Bianco, održati trening o bezbednosti novinara i sastanak Stalne radne grupe za bezbednost novinara.

Događaj je deo projekta „Sistem prevencije nasilja i zaštite novinara“, a kako su najavili organizatori, okupljenim novinarima će o različitim oblicima nasilja i pretnji, načinu prevencije i zaštite, kao i o relevantnim pravnim okvirima i konkretnim mehanizmima koje ugroženi novinari mogu da koriste u zaštiti svoje bezbednosti, govoriti nekadašnji direktor Centra za istraživačko novinarstvo Srbije, novinar i urednik Branko Čečen.

Nakon treniinga biće predstavljen i izveštaj monitoringa medijske scene Srbije za mesec januar, posle čega će se razgovarati o slučajevima ugrožavanja bezbednosti novinara na teritoriji Vranja, Bujanovca, Surdulice, Trgovišta i Vladičinog Hana.

Projekat su podržali Evropska komisija putem programa podrške nezavisnim medijima u Srbiji i medijsko odeljenje Misije OEBS- au Srbiji.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci