fbpx
6.2 C
Vranje
nedelja, 10.12.2023

Tončev: Surdulica podnela najveće ljudske žrtve

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

SURDULICA – Ministar bez portfelja Novica Tončev položio je danas povodom 22. godišnjice početka NATO bombardovanja SR Jugoslavije vence na spomenik stradalima u rodnoj Surdulici, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Danas obeležavamo, ali se svakoga dana sećamo stravičnog zločina koji je naša zemlja doživela i preživela pre 22 godine, a koji je odneo nekoliko hiljada života“ – poručio je Tončev.

On je ocenio da je Surdulica tokom NATO agresije podnela najveće ljudske žrtve u odnosu na broj stanovnika sa 34 poginule osobe i ogromnu materijalnu štetu, navodeći da su bombardovane osnovna škola, sanatorijum za tuberkulozne bolesnike, starački dom, dva paviljona u centru za izbeglice, vodovod, stambene zgrade i privatne kuće.

Nikada ne smemo da zaboravimo stradaje i nikada ne možemo da oprostimo nevine žrtve. Ono što kao narod i država moramo i možemo jeste da budemo još bolji i odlučniji da pokažemo da znamo da volimo i čuvamo našu Srbiju, da je gradimo, da je obrazujemo da je unapređujemo svaki dan“ – poručio je Tončev.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci