fbpx
15.4 C
Vranje
petak, 29.09.2023

Struja za privredu koštaće 120 evra po megavat satu

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Vlada Srbije uskoro će saopštiti odluku o novom poskupljenju cene električne energije za privredu od 120 evra po megavat satu, objavio je Demostat. Kako Demostat saznaje u izvorima bliskim Vladi, cilj nadležnih je da cenu struje za privredu dižu u etapama u ukupnom iznosu od 70 odsto.

Do sada su ostvarene dve etape, 1. januara kada je utvrđena cena od 75 evra po megavat satu i od 1. septembra kada je cena povećana na 95 evra po megavat satu.

Prema mišljenju stručne javnosti, potpuno je izvesno da će privrednici, kako bi nadoknadili troškove i ostvarili željeni profit, zbog toga povećati cene svojih proizvoda i usluga, što znači da će taj ceh, kao krajnji potrošači, platiti građani, piše Demostat.

Energetski analitičar Velimir Gavrilović istakao je da postoji mnogo preduzeća koja koriste struju za proizvodnju i da kada se poveća cena struje, te firme nemaju drugu mogućnost sem da povećaju cenu svojih proizvoda.

Gavrilović je rekao da će građani će zbog poskupljenja struje za privredu skuplje plaćati neophodne proizvode i da će inflacija rasti.

Prema njegovim rečima, neće svi u privredi moći da izdrže povećanje cene struje pa će neke firme propasti i otići u bankrot ili stečaj, dok će druge morati da šalju zaposlene na prinudni odmor.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci