fbpx
4.2 C
Vranje
nedelja, 10.12.2023

Štrajkuju i škole u Pčinjskom okrugu, u Vranju „ogroman pritisak pojedinih direktora“

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BEOGRAD / VRANJE – Unija prosvetnih radnika obustaviće danas rad, a protestna okupljanja najavljena su za podne u 47 gradova i opština u Srbiji, javlja FoNet. Među njima je i Vranje, a prema rečima predstavnika Unije na lokalu, „zasigurno će, ako ne svi, onda ogromna većina“ nastavu obustaviti Tehnička škola u Vranju i Vladičinom Hanu, Ekonomska u Vranju, Hemijska, OŠ Branko Radičević u Vladičinom Hanu itd.

„Juče se nije znalo tačno u kom obimu i u kojim školama jer je pritisak pojedinih direktora ogroman“, rekao je profesor Dušan Mladenović.

U Vranju je skup najavljen za 12:00 sati, ispred predstavništva Ministarstva prosvete, tačnije ispred zgrade Doma kulture (ulaz u Gradsku biblioteku).

Predsednica Unije Jasna Janković u utorak je rekla da 1. decembra u školama gde postoji Unija neće biti nastave, zato što je to jedan otpor svemu onome što se u Srbiji dešava – jedna potpuna nezainteresovanost za prosvetu.

„To je naš bunt i to je naš otpor, nema časova 1. decembra“ – najavila je Janković i istakla da je u prethodnom periodu bilo previše slučajeva nasilja – kako vršnjačkog tako i nasilja nad zaposlenima u školama.

Prosvetni radnici traže i da hitno počnu pregovori da se prosvetarima dodeli dodeli status službenog lica.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci