fbpx
13.1 C
Vranje
sreda, 28.02.2024

Štiplija: Ako su izbori bili najčistiji, istraga ne bi bila problem

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BEOGRAD – Urednik portala European Western Balkans Nemanja Todorović Štiplija, komentarisao je za jučerašnji Dnevnik na TV „Nova“ predlog nacrta Rezolucije o izborima u Srbiji, koji su poslanici Evropskog parlamenta usvojili juče, a o kojoj će se odlučivati u četvrtak, 8. februara. Kako je objasnio, u Nacrtu se traži pokretanje nezavisne međunarodne istrage zbog izbora u Srbiji i slanje nezavisne ekspertske misije. Video možete pogledati ovde >>> ili klikom/dodirom na sliku ispod:

Foto: Nova S/Screenshot

„Evroparlamentarci koji usaglašavaju finalni tekst pokušaće da iz teksta izbace sve ono što se direktno ne tiče izbornog procesa“, kaže o delu rezolucije u kojem se navodi da se, ukoliko Srbija odbije međunarodnu istragu ili ne ispuni sve preporuke, zamrznu ekonomska sredstva našoj zemlji.

„Među poslaničkim grupama je cirkulisalo pet do šest verzija rezolucije, neke su bile izuzetno oštre, neke blage, na kraju je donesen zajednički tekst iz koga se polako izbacuju stvari koji se ne tiču izbora. Pretpostavljam da će i deo koji se tiče sankcija Rusiji izaći iz dokumenta jer se on isključivo bavi izbornim procesom i traženjem rešenja kod Evropske unije ali i drugih institucija poput OEBS-a i Saveta Evrope da naredni izbori u Srbiji budu pošteni“ – objasnio je.

Komentarišući vest koju je DEMOSTAT objavio vest, na osnovu nezvaničnih saznanja da je na sednici EP bilo ideja da EU u potpunosti prekine pregovore sa Srbijom ali da to nije prošlo zahvaljujući sestrinskoj stranci Srpske narodne stranke on veruje da je takvo radikalno rešenje veoma brzo izašlo iz dokumenta.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci