fbpx
10.4 C
Vranje
nedelja, 25.02.2024

Stipendije za talentovane devojčice kako bi mogle da se usavršavaju u nauci, umetnosti i sportu

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD / VRANJE – Alternativni centar za devojke započeo je novi ciklus kampanje „Podrži super devojčice“, čiji je cilj da se prikupe sredstva za podršku talentovanim devojčicama u Srbiji, kako bi mogle da se dalje usavršavaju i napreduju u oblasti nauke, umetnosti i sporta.

Kampanja se organizuje treću godinu zaredom, povodom Međunarodnog dana devojčica koji se obeležava 11. oktobra, trajaće do 10. oktobra tekuće godine, a konkurs za stipendistkinje biće otvoren od 15. do 30. septembra.

Građani, preduzeća i kompanije mogu donirati novac posredstvom linka Donacije.rs (https://www.donacije.rs/projekat/super-devojcice-2023/), a cilj je prikupiti najmanje 280.000 dinara kako bi bilo omogućeno da bar 10 „super devojčica“ dobije jednokratnu stipendiju u iznosu od 25.000 dinara.

„Ta suma će im omogućiti pokrivanje troškova prevoza, finansiranje edukativnih časova ili aktivnosti, kao i nabavku sportske ili umetničke opreme. I ove godine svaki iznos do prikupljenih 350.000 dinara biće dupliran uz podršku Trag fondacije“, navodi se u saopštenju Alternativnog centra za devojke.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci