fbpx
13.1 C
Vranje
sreda, 28.02.2024

Stipendije za naučnice iz Srbije

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD / VRANJE – Britanski savet u Srbiji objavio je danas, četvrtu godinu zaredom, konkurs za stipendije u okviru programa „Žene u STEM“ koji daje talentovanim naučnicama stipendije, omogućavajući im da steknu postdiplomske kvalifikacije na svetskom nivou u Velikoj Britaniji, a rok za prijavu je 30. april. Taj program osnažuje naučnice u Srbiji da postignu uspeh u karijeri u svojoj zemlji i u međunarodnoj naučnoj zajednici, dodaje se u saopštenju.

Britanski savet ove godine obezbeđuje 900.000 britanskih funti za 25 stipendija za stipendiste iz Turske, Zapadnog Balkana, Centralne Azije i Južnog Kavkaza.

Program pruža pristup raznovrsnom izboru od 67 magistarskih programa na pet uglednih univerziteta u Velikoj Britaniji – Univerzitetu Bredford, Univerzitetu Kranfild, Univerzitetu u Glazgovu, Univerzitetu Sent Endruz i Univerzitetu Stirling.

Po završetku svojih programa i kurseva, naučnice se vraćaju u svoje zemlje da doprinesu STEM sektoru, kao i da „dele vredne veze i iskustva iz Velike Britanije“.

Kandidatkinje mogu da posete veb-sajt Britanskog saveta u Srbiji da pristupe kompletnoj listi dostupnih stipendija.

U protekle tri godine program je dodelio stipendije za više od 300 žena širom sveta, što predstavlja investiciju koja prelazi 13 miliona britanskih funti.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci