fbpx
11.1 C
Vranje
ponedeljak, 27.03.2023

Stanković: Kosovska ulica biće završena do 25. decembra

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Radovi na rekonstrukciji saobraćajnice u Kosovskoj ulici, na trasi dužine 600 metara od mosta do izlaza iz sela Bunuševac biće završeni do 25. decembra, najavio je Marjan Stanković, pomoćnik gradonačelnika, a prenosi RTV Vranje.

Stanković navodi da su u toku radovi na popločavanju trotoara, a da je završena finalna faza postavljanja drugog sloja asfalta na potezu od ulice Dragutina Jovanovića do izlaza iz sela Bunuševac.

„Ostao je deo od oko 100-tinak metara da se uradi prvi i drugi sloj asfalta, ivičnjci i trotoari, a podzemne instalacije završene su pre mesec dana“ – kaže Stanković.

On dodaje da preostaje da se na proleće naredne godine asfaltira deo trotoara u naselju Bunuševac.

„Tu se rade i priključci na novu fekalnu kanalizaciju, koju do sada, nisu imali žitelji ovog prigradskog mesta. Do marta se očekuje da saobraćajnica u potpunosti bude regulisana od mosta do Industrijske zone“ – navodi Stanković.

Stanković podseća da je rekonstrukcija Kosovske počela novembra 2021. preko prvog projekta „Čista Srbija“, zamenom instalacija za fekalnu kanalizaciju. Nastojanjem gradskog rukovodstva, uz razumevanje Ministarstva privrede, ugovoreno je da se uradi kompletna rekonstrukcija ove izuzetno prometne saobraćajnice, koja vodi do Industrijske zone i obilaznice.

„Grad rekonstrukcijom Kosovske dobija jednu od najlepših ulica u gradu, sa širokom saobraćajnicom i trotoarima, gde će biti urađena vertikalna i horizontalna signalizacija. Biće postavljeni i ležeći policajci, jer su na ovom potezu dve škole i jedan vrtić“ – kaže Stanković.

Ovo je veća investicija koja spaja tri naselja u gradu, kao i sela koja gravitiraju prema ovom delu grada, ocenjuje Stanković.

„Ukupna vrednost radova je 55 miliona dinara. Od toga je 26 miliona finansiralo Ministarstvo privrede, a preostali deo finansiran je iz budžeta grada. U okviru toga, jedan deo trase, kod lokacije zvane Duboka dolina, finansiran je iz budžeta grada sa oko 3 miliona dinara“ – dodaje Stanković.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci