fbpx
2.8 C
Vranje
četvrtak, 22.02.2024

Štand i razglas SNS-a u centru Vranja usred izborne tišine, izbio i incident

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Prvog dana izborne tišine, u centru Vranja, na šetalištu u glavnoj ulici, reporter Slobodne reči zatekao je štand Srpske napredne stranke (SNS), praćen pojačanom muzikom sa razglasa.

Dok je bio u blizini, jedan od prolaznika je dobacio okupljenima da krše izbornu tišinu i pitao „kako ih nije sramota“, a usledio je manji incident. Na snimku se vidi kako on i jedna od okupljenih žena imaju verbalni sukob, koji prerasta u fizički, tačnije, njih dvoje se vuku.

Podsećamo, izborna tišina pred parlamentarne, lokalne i pokrajinske izbore počela je u ponoć i trajaće do zatvaranja biračkih mesta u nedelju, 17. decembra. Tokom izborne tišine zabranjena je politička propaganda, na javnim mestima i u medijima.

Zabranjeno je promovisati izborne liste i pozivati birače da glasaju za određenu opciju, kao i predstavljanje kandidata i izbornih programa na skupovima, štandovima, u medijima i slično.

Zbog kršenja izborne tišine, u ovom slučaju SNS, kažnjava se novčanom kaznom od 100.000 do 600.000 dinara, dok su za pojedince propisane novčane kazne od 10.000 do 40.000 dinara.

Do trenutka objavljivanja vesti, nije bilo reakcija nadležnih u Vranju zbog ovog slučaja.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -

Poslednji članci