fbpx
10.4 C
Vranje
nedelja, 25.02.2024

Sportska hala dobija novi parket, većnik ćuti o ceni

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Grad vranje uložio je novac u zamenu parketa u Sportskoj hali na Sportsko-rekreativnom centru, prvi put od otvaranja ovog objekta, jer će ovaj grad od sledeće godine biti domaćin velikih sportskih događaja u rukometu i futsalu, javlja Radio-televizija (RTV) Vranje.

Nenad Đorđević, gradski većnik za sport i omladinu, za portal Slobodna reč nije želeo da kaže koliko su novca građanke i građani Vranja dali za zamenu parketa u Sportskoj hali, jer je, kada se novinar naše redakcije predstavio, rekao da je „na sastanku“.

Đorđević je za RTV Vranje rekao da „parket nije menjan otkad je izgrađena Sportska hala, tako da ćemo time stvoriti još bolje uslove za treninge rukometaša i futsalera za postizanje još boljih rezultata“.

„Rukometni klub Vranje 1957 plasirao se u rukometnu Superligu, pa će naredne sezone Vranjanci imati priliku da gledaju vrhunske mečeve, što zahteva i ulaganja u uređenje Sportske hale. Znamo i da u malom fudbalu naši sportisti postižu odlične rezultate, a u oktobru je najavljena utakmica između reprezentacija Srbije i Ukrajine, gde će Vranje biti domaćin. Kada imate takva vrhunska dešavanja, morate imati i istu takvu infrastrukturu“,  poručio je Đorđević.

Ovogodišnja manifestacija „Vranjsko sportsko leto“ bogato je dešavanjima, a većnik za sport i omladinu istakao je da je „sve više zainteresovanih za takmičenja“.

„Loši vremenski uslovi i nepogode su malo pomerile ‘Igre na vodi’ koje su sa prošlog odložene za ovaj vikend. Sve ostalo ide po planu koji je sačinio Organizacioni odbor ‘Vranjskog sportskog leta’, rekao je Đorđević.

Naglasio je da je Biciklijada, koja je nedavno prvi put održana u Vranju, „prevazišla sva očekivanja po broju prijavljenih učesnika, koji je bio skoro tri puta veći od planiranog“.

„Biciklijada bi trebalo da postane tradicionalna i da iz godine u godinu okuplja sve veći broj učesnika od sedam do 77 godina, kako bi ojačao sportski duh u gradu i sa njim i zdravi stilovi života“, ukazao je Đorđević.

„Vranjsko sportsko leto“ se nastavlja i trajaće do kraja ovog i tokom narednog meseca.

„Očekuje nas turnir u basketu 3×3 za koji su pripreme u toku, a koji će biti održan narednog ponedeljka, a zatim i promocija Školice sporta u septembru. Tu je i gradski turnir u malom fudbalu, koji se polako vraća kao značajno sportsko dešavanje, koje je, nekada, na sportskom terenu kod Doma vojske, okupljalo veliki broj posetilaca. Želimo da napravimo jedan takav turnir, koji će na najbolji način predstaviti naš grad“, najavio je Đorđević.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci