fbpx
8.3 C
Vranje
četvrtak, 29.02.2024

Slavko Ćuruvija fondacija: Otvoren konkurs za devetu Školu digitalnog novinarstva

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BEOGRAD / VRANJE – Konkurs za devetu Školu digitalnog novinarstva (ŠDN) Slavko Ćuruvija fondacije (SĆF) otvoren je do 4. februara u ponoć. ŠDN će početi 23. marta i trajaće do 2. juna, a mogu se prijaviti zaposleni i nezaposleni novinari i novinarke, kao i studenti i studentkinje novinarstva koji imaju od 20 do 35 godina, saopštila je SĆF.

Polaznici i polaznice će kroz ŠDN „steći uvid u najnovije trendove u medijima i digitalnom okruženju, kao i nova znanja i veštine za slobodno i profesionalno bavljenje novinarstvom“.

Kroz program, koji će biti fokusiran na četiri modula – digitalno, istraživačko i analitičko novinarstvo, kao i medijska etika – novu generaciju ŠDN vodiće vođa tima za digitalne medije u IREX-u Pavle Zlatić, glavni i odgovorni urednik Cenzolovke Perica Gunjić, novinarka i bivša urednica na Radiju B92, u NIN-u i RTS-u Antonela Riha, i novinarka, urednica u agenciji FoNet i članica Komisije za žalbe Saveta za štampu Tamara Skrozza, kao i drugi novinari i novinarke.

Najveći deo aktivnosti ŠDN organizovano je onlajn, u fleksibilnom vremenskom rasporedu, a biće održane i tri vikend-radionice u Beogradu.

SĆF snosiće troškove edukacije, puta, hrane i smeštaja za sve polaznike i polaznice.

Prilikom selekcije, prednost će imati novinari i novinarke lokalnih medija.

Detaljne informacije o ŠDN, uslovima i procesu prijavljivanja mogu se naći na adresi www.skoladigitalnognovinarstva.rs.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci