fbpx
2.4 C
Vranje
sreda, 29.11.2023

Šestoro radnika primljeno na PTO zbog navodnog trovanja

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Šestoro radnika hladnjače za preradu voća, koja posluje u seoskom području Grada Vranja, primljeno je u Službu za zbrinjavanje urgentnih stanja (PTO) Zdravstvenog centra (ZC) u Vranju, jer su prijavili simptome navodnog trovanja, piše VranjeNews.

Ostalo je nejasno šta se ovim radnicima, zapravo, dogodilo – iako su postojale spekulacije da je mogući uzročnik njihovog lošeg zdravstvenog stanja „hrana koju su konzumirali“, ili „mogućnost udisaja otrovnih gasova u prevozu“, ili, navodno, „gas freon kome su bili izloženi“.

Doktor Ljubiša Stojiljković, koji je u to vreme bio dežurni lekar, rekao je za VranjeNews da se „šestoro radnika žalilo na iste tegobe“ i da su primljeni „u petak, između 16 i 17 časova“.

„To su već bili simptomi znatno blaži od onih za koje su rekli da su ih doživeli na poslu. Svi parameti su na prijemu bili uredni, a usmeno sam dobio od njih informacije da su na poslu dve osobe navodno bile i bez svesti. Međutim, posle opservacije, spontano su se oporavili, delom uz pomoć kiseonika, i u dobrom zdravstvenom stanju otpušteni su kućama“, rekao je Stojiljković.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci