fbpx
6.2 C
Vranje
nedelja, 10.12.2023

Sekretar vranjskog SNS-a pitanje novinarke uporedio sa „primitivcima u kafanama“

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Potvrdivši navode o smeni šestoro članova Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Vranju sa stranačkih funkcija, sekretar vranjskog SNS-a Goran Đorđević je na pitanje novinarke portala Južne vesti da li je to urađeno bez prethodnog poznavanja stranačkog Statuta kao što tvrde neki od smenjenih pa vraćenih na funkcije, odgovorio da je to pitanje „na nivou primitivaca koji sede po kafanama“.

Kako navode Južne vesti, među šestoro smenjenih sa stranačkih funkcija na pretposlednjoj sednici GrO SNS Vranje, koja je održana pre nedelju dana, je i četvoro predsednika mesnih odbora. Neki od njih tvrde da prilikom smena nije ispoštovan Statut SNS-a, te da je „greška uočena pa su na jučerašnjoj sednici opet vraćeni na stranačke funkcije“. Vrh stranke, kako kažu, ne zna ništa o tome.

Portal podseća da su sa stranačkih funkcija smenjeni članica GrO i bivša v.d. direktora Zdravstvenog centra Vranje dr Ljiljana Antić i predsednik MO Gornji Asambair Darko Janković, koji su prema rečima Đorđevića tako prošli zbog „neaktivnosti u stranci poslednjih godinu dana“.

Zbog kršenja pravila i standarda ponašanja smenjeni su i predsednik MO Raška i predsednik Skupštine grada Vranja Dejan Tričković i predsednik MO Šaprance Mome Andonović. Takođe, među smenjenima su i predsednik Saveta za saobraćaj i infrastrukturu Dejan Stanojević i predsednik MO Donje Vranje Saša Pešić, podsećaju Južne vesti.

Kako navode, Đorđević je rekao da su članovi GrO „jedinstveni u svim smenama i praksa stranke je da ljude koji su se umorili zamene novim“.

Tvrde da su ih smenili mimo Statuta stranke

Neki od smenjenih sa stranačkih funkcija u GrO SNS Vranje za Južne vesti kažu da prilikom smena predsednika mesnih odbora nije ispoštovan stranački Statut, ali i da je greška uočena pa smene poništene. Iz vrha stranke redakcija nije dobila zvanične informacije o tome da li je to tačno.

„Iako su kontaktirali Južne vesti da se požale kako su smenjeni mimo Statuta i ukažu na nepoštovanje člana 70, koji se odnosi na prestanak funkcije predsednika Mesnog odbora, ipak nisu želeli da se znaju njihova imena“ – navodi ovaj portal.

Predsedniku mesnog odbora funkcija prestaje istekom mandata, ostavkom, prestankom članstva u stranci, opozivom od strane mesnog odbora ili razrešenjem od stane okružnog odbora, stoji u Statutu stranke, a sagovornici Južnih vesti tvrde da to nije ispoštovano.

Oni su na jučerašnjoj sednici GrO SNS Vranje, vraćeni na svoje stranačke funkcije a jedan od članova stranke je potvrdio da je „uočena greška i juče sve vraćeno na staro“.

Đorđević ne zna šta se dešava u stranci, zna lekcije iz novinarstva

Novinarka Južnih vesti nije uspela da od predsednika lokalnog odbora i narodnog poslanika Slaviše Bulatovića, koji nije odgovarao na pozive, sazna da li je reč o pokušaju prikrivanja greške koja je nastala prilikom smena zbog nepoznavanja Statuta, da li su četiri mesna odbora u Vranju bez predsednika ili su ipak stari vraćeni ili novi izabrani.

Sekretar Gradskog odbora SNS-a Goran Đorđević je u izjavi za ovaj portal rekao da ne zna ništa o ovim navodima i da zna samo ko je smenjen. Upitan da li su smenjeni opet vraćeni na svoje stranačke funkcije i da li je tačno da prilikom smene predsednika mesnih odbora nije ispoštovan stranački statut, rekao je da ne zna zašto ga je novinarka to pitala.

Kako je rekao, to treba da obrazloži „taj ko je dao informaciju“.

„To su pitanja na nivou primitivaca koji sede po kafanama i to tumače. Ja to zaista ne želim da komentarišem, niti bilo kakav odgovor na to imam. Vi možete da pitate, ja vam kažem da je to krajnje primitivno“ – rekao je Đorđević novinarki Južnih vesti.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -

Poslednji članci