fbpx
3 C
Vranje
nedelja, 10.12.2023

Šef delegacije EU i ambasadori Belgije, Austrije i Portugala sutra u Vranju, Bujanovcu i Preševu

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE / BUJANOVAC / PREŠEVO – Šef Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji, ambasador Emanuele Žiofre, posetiće sutra zajedno sa ambasadorom Belgije, Koen Adamom, ambasadorom Austrije, Nikolaus Luterotijem, ambasadorkom Portugala, Virdžinijom Mendez da Silva Pinom, otpravnicom poslova Ambasade Slovačke, gospođom Podsklanová Šuhajdová i otpravnikom poslova Mađarske, Zolt Ištvan Memetijem, Vranje, Preševo i Bujanovac u petak.

Prema najavama, delegacija će posetiti projekte koje u ovim lokalnim samoupravama finansira Evropska unija u oblasti podrške SME sektoru i unapređenju kvaliteta života ljudi i lokalne privrede kao i upravljanja migracijama.

Delegacija će se u Vranju sastati sa gradonačelnikom Slobodan Milenkovićem, a zatim će obići radove na prvom centru za azilante na jugu zemlje koje finansira EU. Tokom boravka u Vranju, delegacija će posetiti preduzeće Euro Spin koje je uz bespovratna sredstva EU preko EU PRO programa unapredilo poslovanje.

Potom će zajedno sa komesarom Komesarijata za izbeglice i migracije, Vladimirom Cucićem obići prihvatni centar u Preševu. Dodatno, u Preševu će posetiti i preduzeće Woodmania koje je EU takođe podržala preko EU PRO programa.

Tokom posete delegacija će se sastati i sa predsednikom opštine Bujanovac, Nagipom Arifijem, predsednicom opštine Preševo Arditom Sinani kao i sa predsednikom Albanskog nacionalnog veća Ragmijem Mustafom i razgovarati o razvojnim prioritetima i potrebama.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci