fbpx
4 C
Vranje
utorak, 28.11.2023

Sedam romana u najužem izboru za nagradu NIN-a

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Redakcija nedeljnika NIN saopštila je danas da je sedam romana ušlo u najuži izbor za Ninovu nagradu, čiji dobitnik će biti proglašen u ponedeljak 25. januara. To su „Sloboda Govora“, Vladana Matijevića (Laguna), „Što na podu spavaš“, Darka Cvijetića (Književna radionica Rašić), „Kontraendorfin“, Svetislava Basare, (Laguna), „Ljudi bez grobova“, Enesa Halilovića (Laguna) , „Prekrasne ruševine“, Save Stijepovića (Dereta), „Ništa nije ničije“, Bojana Savić Ostojića, (Kontrast izdavaštvo) i „Pod oba sunca“, Ognjena Spahića, (Kontrast izdavaštvo).

Žiri NIN u sastavu Marija Nenezić, Branko Kukić, Ivan Milenković, Marjan Čakarević i Teofil Pančić (predsednik) na sednici održanoj 17. januara od sedamnaest naslova iz užeg izbora odabrao je sedam romana za finale, navodi se u saopštenju.

Usled epidemiološke situacije koja je i dalje visokorizična, proglašenje dobitnika najznačajnijeg književnog priznanja za roman napisan na srpskom jeziku, će biti onlajn, putem Zoom aplikacije. Pokrovitelji NIN nagrade su Sberbank, jedna domaća, kao i dve strane kompanije, koje žele da ostanu anonimne.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci