fbpx
3 C
Vranje
nedelja, 10.12.2023

Saznajemo: „Nečista krv – greh predaka“ u Vranju 28. avgusta

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

NIŠ / VRANJE – Bioskopska projekcija nove ekranizacije dela Borisava Stankovića, po scenariju Voje Nanovića a u režiji Milutina Petrovića, počinje sutra beogradskom premijerom, nakon čega će biti prikazan po Srbiji. Kako su na današnjoj konferenciji za novinare novinarima portala Slobodna reč rekli glumci ovog ostvarenja, u Vranju će biti prikazan 28. avgusta.

Iz Pozorišta Bora Stanković koje u Vranju jedino ima salu za bioskopske projekcije još uvek nema zvaničnih informacija o prodaji karata, a kako nezvanično saznajemo, oglasiće se večeras ili sutra u toku dana.

Film nedeljama izaziva veliko interesovanje festivalske publike širom Srbije i niže nagrade. Najpre je na Festivalu evropskog filma na Paliću dobio nagradu publike a potom je na Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji dobio nagradu za najbolji scenario.

Sa prekidom od 40-ak minuta zbog tehničkih problema organizatora 56. Filmskih susreta u Nišu, film je prikazan i sinoć na Letnjoj pozornici niške tvrđave, a Dragan Bjelogrlić, od jutros aktuelan zbog incidenta sa rediteljem Predragom Gagom Antonijevićem u niškom hotelu Ambasador u ranim jutarnjim časovima, prethodno je proglašen za glumca večeri.

Anđela Jovanović, koja u filmu tumači Trifunovu snaju, udovicu Tašanu, je u izjavi za portal Slobodna reč izrazila žaljenje što neće moći da se pokloni vranjskoj publici:

„Mnogo mi je žao što neću moći da dođem u Vranje, iz više razloga, a naročito jer mi je tamo pola familije sa tatine strane“ – rekla je ona.

Intervju sa mladom glumicom biće objavljen na našem portalu uoči projekcije.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -

Poslednji članci