fbpx
4 C
Vranje
utorak, 28.11.2023

Saradnja PBS i Kvir festivala Merlinka: „4 ZIDA ili tragikomedija o karantinu“

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE / BEOGRAD – Pozorište Bora Stanković najavilo je novu premijeru za petak, 10. februar od 20:00 časova – predstavu „4. ZIDA ili tragikomedija o karantinu“, koja je rađena po tekstu Aleksandre Jovanović, Nine Plavanjac i Bojana Tasića, a u režiji Stevana Bodrože.

Igraju Radmila Đorđević, Nenad Nedeljković, Bojan Jovanović, Tamara Stošić, Jelena Filipović, Marko Nikolić, Milena Stošić, Kristina Janjić Stojanović, Žetica Dejanović, Anđela Vlajković i Dragan Živković.

Kako je ranije reditelj rekao za portal Danas, reč je o četiri priče autora Aleksandre Jovanović iz Vranja, Nine Plavanjac, Bojana Tasića i Stevana Bodrože, koje se bave životom porodica u jednoj stambenoj zgradi u vreme pandemije korona virusa. Omnibus predstava će se izvoditi u kamernoj igri – jedanaest glumaca kroz četiri priče o ljudskim sudbinama.

„Junaci predstave izlaze iz karaktera komičnosti. Oni suočeni sa pandemijom preživljavaju svako na svoj način vreme koje ih je zadesilo. Mnogi od njih umiru, ali ne od korona virusa. U ovom slučaju virus covid 19 je dramska podloga i povod da se ispričaju bizarne, naizgled šokante priče o ljudskim sudbinama“ – rekao je Bodroža za portal dnevnog lista Danas.

Predstava je rađena u koprodukciji sa „Merlinka“ festivalom (Međunarodni festival kvir filma), pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci