fbpx
0.2 C
Vranje
ponedeljak, 04.12.2023

Pljušte kazne zbog kuckanja na pešačkom: Od danas stroga kontrola upotrebe mobilnih telefona

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

VRANJE / BEOGRAD – Saobraćajna policija od danas će sprovoditi pojačanu kontrolu upotrebe mobilnih telefona u vozilima i kod pešaka na kolovozu, koja će trajati do 15. oktobra, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Policajci će biti usmereni na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja nepropisnog korišćenje mobilnog telefona vozača, kao i nepropisnog korišćenja mobilnog telefona i slušalica pešaka prilikom prelaska kolovoza, navodi se na Instagram nalogu MUP-a.

Korišćenje mobilnog telefona tokom vožnje povećava rizik od saobraćajne nezgode za četiri do čak 20 puta, što taj prekršaj čini jednim od trenutno najvećih problema bezbednosti saobraćaja na putevima.

Prema podacima Agencije za bezbednost saobraćaja, oko pet odsto pešaka nepropisno koristi mobilni telefon ili slušalice prilikom prelaska kolovoza, dok se procenat vozača koji nepropisno koriste mobilni telefon za vreme vožnje kreće od četiri do 15 odsto, u zavisnosti od vrste vozila.

Saobraćajci su od početka godine sankcionisali oko 38.000 vozača zbog nepropisnog korišćenja mobilnog telefona za vreme vožnje i oko 2.500 pešaka zbog nepropisnog korišćenja telefona ili slušalica.

Akcija „Fokus na putu“ sprovodi se u 30 evropskih zemalja koje su članice evropske mreže saobraćajnih policija.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci