fbpx
4.2 C
Vranje
nedelja, 10.12.2023

Ružić: Probni testovi za malu maturu krajem aprila

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Ministar nauke, prosvete i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je danas da je Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja infrastrukturno osposobljen i ima pune kapacitete za izradu i distribuciju testova za malu maturu. Ružić je, tokom posete Zavodu, novinarima rekao da će probni test za učenike osmih razreda biti 26. i 27. aprila, kako bi se oni upoznaali sa procedurama zta polaganje ispita, koji će biti 23, 24, i 25. juna

Kako je istakao, test će uključivati tradicionalni model – polagaće se jezik, matematika i kombinovani test. Ružić je dodao da Zavod radi po svim procedurama bezbednosti, a testovi će bitiu distribuirani uz pratnju policije.

Na pitanje o broju prosvetnih radnika vakcinisanih protiv kovida, Ružić je odgovorio da ih je oko 36.000, a naglasio je da epidemiološka situacija u obrazovnim ustanovama „nije alarmantna“ i da „obrazovni sistem pokazuje rezistentnost“. Zaraženo je, kako jer precizirao svega 0,5 odsto đaka, i manje od jedan odsto zaposlenih.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci