fbpx
1.8 C
Vranje
sreda, 29.11.2023

Rok za plaćanje četvrte rate poreza na imovinu ističe sutra

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE / BEOGRAD – Rok za plaćanje četvrte rate poreza na imovinu za fizička lica, pravna lica i preduzetnike ističe 15. novembra. Rok je propisan Zakonom o porezima na imovinu, tako da važi za sve poreske obveznike poreza na imovinu na teritoriji Srbije, javlja Služba za odnose sa javnošću Grada Vranja.

Porez na imovinu se izmiruje kvartalno, u četiri godišnje rate. Redovnim izmirenjem obaveza poreski obveznici izbegavaju obračun i naplatu zakonom propisane kamate zbog kašnjenja u izmirenju poreskih obaveza.

O stanju svojih zaduženja poreski obveznici Grada Vranja mogu lično da se informišu u Gradskoj upravi, u prostorijama Odseka lokalne poreske administracije, na telefone 017/ 402 397 i 017/402 392, kao i na portalu eUprave, preko veb-aplikacije jedinstvenog informacionog sistema Odseka lokalne poreske administracije za registrovane poreske obveznike – euprava.gov.rs.

Poreski obveznici, koji putem reprograma izmiruju zaostala poreska dugovanja, takođe treba da do 15. novembra uplate označene rate, jer će se, nakon isteka zakonskog roka za uplatu akontacija, obračunavati zakonom propisana kamata.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci