fbpx
1.6 C
Vranje
nedelja, 10.12.2023

Rekordan broj prijava za nagradu NIN-a, u trci 212 romana

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Redakcija NIN saopštila je danas da je na ovogodišnji konkurs za najbolji roman godine pristiglo 212 knjiga i da će, zbog rekordnog broja dela, kao i usled otežanog rada tokom pandemije, spisak knjiga koje ulaze u širi izbor biti objavljen 7. januara 2021. godine, uži izbor sedam dana kasnije, a ime dobitnika nagrade biće poznato 25. januara.

Na adresu NIN, do zaključenja konkursa 15. decembra, pristiglo je 228 knjiga, od kojih 16 nije ispunilo uslove iz različitih razloga ili su autori sami odustali od daljeg takmičenja, te se na konačnom spisku nalazi 212 romana. Kompletna lista romana koji ispunjavaju propozicije nalazi se na sajtu nedeljnika NIN, navodi se u saopštenju.

Prema novom rasporedu rada, uži izbor biće objavljen u broju od 14. januara, najuži izbor 21. a ime 67. dobitnika najznačajnijeg književnog priznanja biće poznato u ponedeljak 25. januara, oko podneva, odmah nakon sednice žirija, koji i ove godine zaseda u istom sastavu – Teofil Pančić, Marija Nenezić, Branko Kukić, Marjan Čakarević i Ivan Milenković.

U broju NIN od 28. januara biće objavljen intervju sa narednim dobitnikom priznanja, a mesto i vreme uručenja nagrade biće naknadno objavljeni. Svim učesnicima, piscima i izdavačima, redakcija NIN zahvaljuje na saradnji.

Sponzori NIN nagrade su Sberbank, kao i jedna domaća i dve strane kompanije, koje žele da ostanu anonimne, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci