fbpx
13.1 C
Vranje
sreda, 28.02.2024

Rekonstrukcija parka u Bujanovcu: Za 32 sadnice 26.300 evra

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BUJANOVAC – Za 3,1 milion dinara (oko 26.300 evra), u gradskom parku u Bujanovcu, zasađene su 32 sadnice stabala, uklonjeno je pet starih i ukrojeno postojeće drveće – sve što je rekonstrukcijom bilo predviđeno. Po cenama sa interneta, u najskupljoj varijanti za ovaj broj i vrstu sadnica trebalo bi izdvojiti oko 120.000 dinara (oko 1.000 evra). Nadležni u ovoj opštini kažu da će ispitati kako je došlo do toga da jedno stablo padne u ponedeljak, svega nekoliko dana posle radova, pišu Bujanovačke.

U gradskom parku je stablo palo u ponedeljak, nešto pre 14 časova, ali, srećom, niko nije povređen.

„Treba da se utvrdi zbog čega je stablo palo, da li je staro, zbog mraza ili ga je neko srušio. Svakako ćemo konsultovati izvođače radove i poslati ih da pogledaju. Radovi su sprovedeni prema projektu overenom od strane inženjera pejzažne arhitekture. Uklonjeno je drveće koje je projektom bilo predviđeno“, kažu nadležni u Opštinskoj upravi.

Prema projektu, zasađene su 32 sadnice – dvostrani drvoredi lipe (16 komada), dekorativni bagrem (11) i platani (pet).

Za projekat od 26.500 evra bila je angažovana firma „Paulownia Liridoni“ iz Opštine Preševo.

Ministarstvo za zaštitu životne sredine obezbedilo je 2,5 miliona dinara, a Opština Bujanovac dodatnih 630.000 dinara za rekonstrukciju gradskog parka.

Na pitanje Bujanovačkih – da li je to sve što će se raditi u parku, s obzirom da su staze, klupe, travnjaci i mobijilar za decu u „očajnom“ stanju – rečeno je da je „u dugoročnom planu i sređivanje staza i mobilijara“.

 

 

 

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci