fbpx
16.7 C
Vranje
četvrtak, 28.09.2023

Raspisan novi konkurs za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom

Odabrani članci

Grad Vranje
Grad Vranjehttp://www.vranje.org.rs
Služba za odnose sa javnošću grada Vranja na zvaničnom sajtu dnevno ažurira informacije o radu lokalne izvršne i zakonodavne vlasti. Izrađuje Informator o radu organa Grada i bilten "Mesečnik".

VRANJE – Ministarstvo za brigu o selu raspisalo je Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom, za šta je Vlada Republike Srbije izdvojila sredstva od 500 miliona dinara, a rok za podnošenje zahteva je 30. novembar 2023. godine.

Na Konkurs se mogu javiti mladi poljoprivrednici pojedinci, bračni parovi ili vanbračni partneri, kao i samohrani roditelji koji ispunjavaju i druge uslove predviđene konkursom.

Shodno uslovima podnosioci prijave moraju biti punoletni državljani Republike Srbije do 45 godina, da nisu vlasnici nepokretnosti na teritoriji Srbije, da nisu u postupku odobravanja sredstava za kupovinu nepokretnisti. Sve ostale informacije zainteresovani mogu preuzeti sa linka https://mbs.gov.rs/konkursi.php .

Potencijalni korisnici programa treba da konkurišu zajedno sa lokalnom samoupravom i to u što kraćem roku, jer će se bespovratna sredstva odobravati po redosledu podnetih prijava.

Ukupna vrednost seoske kuće sa okućnicom ne može biti veća od milion i dvesta hiljada dinara, a njenu tržišnu vrednost utvrđuje jedinica lokalne samouprave u saradnji sa nadležnim poreskim organom i nadležnim organom za geodetske poslove.

Treba da ispunjava osnovne uslove za život i stanovanje, da poseduje struju, vodu, kanalizaciju, kao i infrastrukturu predviđenu konkursom.

Rok za podnošenje zahteva je 30. novembar ali će se sredstva dodeljivati po redosledu podnetih prijava, do utroška budžetskih sredstava.

Detaljne informacije za učešće na konkursu građani mogu dobiti u kancelariji broj 37, Gradske uprave grada Vranja, u ul. Kralja Milana broj 1.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci