fbpx
14.2 C
Vranje
nedelja, 01.10.2023

Provodadžije, desničari, ćutolozi i poneki političar: Ovo su poslanici iz Pčinjskog okruga

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BEOGRAD / VRANJE / VLADIČIN HAN / BUJANOVAC – Koliko su u praksi žene i mladi zastupljeni u političkom životu, naročito na jugu Srbije, pokazuje činjenica da je svih šest poslanika Narodne skupštine republike Srbije koji su iz Pčinjskog okruga – muškog pola, a prosečna starost im je čak 57 godina.

U okviru projekta „Vratimo se na početak – Parlament kao osnova vladavine prava“ novinari portala Slobodna reč obratili su se poslanicima Narodne skupštine Republike Srbije izabranim na poslednjim, vanrednim parlamentarnim izborima 2022. godine, kako bismo saznali više o njihovim aktivnostima i perspektivi koju imaju kao predstavnici svih građanki i građana Srbije.

U pitanju je šestoro poslanika, o kojima više možete saznati u posebnim tekstovima u nastavku. Narodni poslanici Slaviša Bulatović (Srpska napredna stranka) i Momir Stojilković (Pokret Snaga Srbije Bogoljuba Karića), koji su mandate dobili kao kandidati sa izborne liste Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve, jedini od šestorice nisu hteli da odgovaraju na pozive i poruke. Takođe, putem formulara na sajtu Narodne skupštine, čija je namena da građanke i građani mogu uputiti mejl narodnim poslanicima, nismo uspeli da dobijemo odgovor većine poslanika.

Dragan Nikolić, preletač koji se drži desnice: „Pčinjski okrug“ je nakaradni naziv

Zoran Stojanović, provodadžija „u minusu“ zbog neslaganja sa SNS

Momir Stojilković, poslanik koji više „ne smeta“ naprednjacima

„Običan život“ vlasnika traktora Nenada Mitrovića: Opozicionar bez automobila

„Problem child“ SNS-a: Slaviša Bulatović, poslanik koji je postao tih

Izbornu igricu prešao „na hard“: Šaip Kamberi, „glas svih građana“


Tekstovi su izrađeni u okviru projekta „Vratimo se na početak – Parlament kao osnova vladavine prava“ koji je finansiran od Evropske unije. Za njegovu sadržinu isključivo je odgovoran portal Slobodna reč i ta sadržina nipošto ne izražava zvanične stavove EU.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -

Poslednji članci