fbpx
7.9 C
Vranje
sreda, 21.02.2024

Privremeni organ Grada Vranja usvojio budžet za ovu godinu: Deficit 56,6 miliona

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Članovi Privremenog organa Grada Vranja usvojili su Odluku o budžetu za tekuću godinu, prema kojoj su planirani prihodi i primanja 3,34 milijarde dinara, a rashodi 3,4 milijarde dinara, saopštila je Služba za odnose sa javnošću Grada Vranja.

Ovu odluku obrazložio je rukovodilac Odeljenja za budžet i finansije, Nenad Tasić.

„Odlukom su ukupno planirani prihodi i primanja u iznosu od 3.337.361.000 dinara. Rashodi su planirani u iznosu od 3.393.977.000 dinara, a deficit iznosi 56.616.000 dinara. Potrebna sredstva za finansiranje ukupnog fiskalnog deficita obezbediće se iz prenetih neutrošenih sredstava iz prethodne godine, u iznosu od  34.616.000 dinara, i primanjima od zaduživanja“, rekao je Tasić.

Na 16. sednici Privremenog organa Grada Vranja, između ostalog, usvojeni su izveštaji o radu gradonačelnika, Gradskog veća i Gradske uprave Grada Vranja za 2023. godinu.

Takođe, usvojena je i Odluka izmeni i dopuni odluke o lokalnim komunalnim taksama, zatim Odluka o izmeni Odluke o lokalnim administrativnim taksama, Odluka o izmeni Odluke o naknadama za usluge koje pruža Gradska uprava Grada Vranja, Odluka o izmeni i dopuni Odluke o naknadama za korišćenje javnih površina, Odluka o izmeni i dopuni Odluke o utvrđivanju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta i zakupnine za zakup građevinskog zemljišta u javnoj svojini, Odluka o utvrđivanju prihoda koji pripadaju Gradu, odnosno Gradskoj opštini Vranjska Banja za 2024. godinu, i Odluka o angažovanju revizora za završni račun budžeta Grada za 2023. godinu.

Na ovoj sednici Privremenog organa Grada Vranja usvojena je i Odluka o izradi Druge izmene i dopune Plana generalne regulacije zone 5 u Vranju, Gornja čaršija – Raška, Odluka o izradi Druge izmene i dopune Plana generalne regulacije zone 2 u Vranju – Šaprnački rid, Odluka o izradi Izmena i dopuna Plana generalne regulacije zone 3 u Vranju – Donje Vranje, i Odluka o izradi izmena i dopuna Plana generalne regulacije zone 1 u Vranju – centralna zona, i izradi Plana generalne regulacije zone 4 u Vranju – industrijska zona.

Razmatrani su i usvojeni Koncesioni akt za poveravanje obavljanja delatnosti gradsko-prigradskog prevoza putnika na teritoriji Grada Vranja i Program otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini Grada Vranja za 2024. godinu, kao i Pravila o radu distributivnog sistema JP „Novi dom“.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci