fbpx
12.9 C
Vranje
subota, 24.02.2024

Pripreme za nacrt budžeta Grada Vranja za 2024. godinu

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – U skladu sa Zakonom o budžetskom sistemu, Odeljenje za budžet i finansije Grada Vranja izradilo je Uputstvo za pripremu Nacrta Odluke o budžetu Grada Vranja za 2024. godinu. Uputstvo sadrži osnovne ekonomske pretpostavke, smernice i parametere na osnovu kojih se izrađuje Predlog finansijskog plana za 2024. godinu i naredne dve fiskalne godine, saopštila je Služba za odnose sa javnošću Grada Vranja.

Predlog finansijskog plana za budžetsku i naredne dve godine treba dostaviti na propisanim obrascima, koji su dostupni na gradskom sajtu www.vranje.org.rs, u delu „Budžet 2024.“ i u Odeljenju za budžet i finansije.

Predlog se dostavlja u pisanom obliku, potpisan od strane direktora i overen pečatom. Predlog mora sadržati pisano obrazloženje za svaku vrstu rashoda sa navedenom pravnom osnovom i izvorom finansiranja, kao i ciljeve i indikatore za svaku programsku aktivnost i projekat.

U skladu sa budžetskim kalendarom, rok za dostavu predloga finansijskih planova je 15. septembar. Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Službi za budžet i finansije, pozivom na broj telefona 017/402 309 ili imejl-adresu analitikabudzeta@vranje.org.rs.

Takođe, svi korisnici budžetskih sredstava budžeta Grada Vranja u obavezi su da Izveštaj o učinku programa ostvarenih u toku prvih šest meseci tekuće godine dostave na obracu koji se nalazi na sajtu grada, Odeljenju za budžet i finansije do 15. septembra 2023. godine zajedno sa Predlogom finansijskog plana za 2024. godinu.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci