fbpx
-0.3 C
Vranje
petak, 08.12.2023

Preminuo vranjski lekar dr Dobrivoje Stošić

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Specijalista neuropsihijatrije dr Dobrivoje Stošić, preminuo je jutros u 65. godini nakon duge i iscrpljujuće bolesti, saopšteno je iz Zdravstvenog centra u Vranju.

Rođen je 21. septembra 1958. godine u selu Lalince (Poljanica) u Gradu Vranju. Osnovno i srednje obrazovanje stekao je u Vranju. Medicinski fakultet završio je na Univerzitetu u Beogradu 1983. godine.

Nakon jednogodišnjeg pripravničkog staža, u ZC počinje da radi u maju 1984. godine, kao doktor opšte medicine u Zdravstvenoj ambulanti Tibužde. Na poslovima lekara na specijalizaciji neuropsihijatrije je od jula 1988. godine.

Imenovan je za načelnika Neurološkog odeljenja početkom 1997. godine, koju je obavljao u više navrata. Pored ove funkcije bio je i šef Odseka za konsultativne službe na svom matičnom odeljenju Neurologije. Obavljao je mnoge značajne funkcije u rukovodstvu Zdravstvenog centra Vranje.

Bio je imenovan za koordinatora Zdravstvenog centra Vranje u oktobru 1998. godine, kao i za pomoćnika direktora Zdravstvenog centra Vranje u više navrata. Od septembra ove godine bio je u penziji.

Dr Dobrivoje Stošić je iza sebe ostavio suprugu, dvoje dece sina i ćerku.

Sahrana je zakazana za subotu, 7. oktobar od 13 časova na Bunuševačkom groblju u Vranju. Komemoracija će biti održana u ponedeljak, 9. oktobra, u velikoj sali Doma zdravlja od 11 časova.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci