fbpx
8.3 C
Vranje
četvrtak, 29.02.2024

Prekršajne prijave protiv roditelja u Vranju zbog povređivanja dece pirotehnikom

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE– Zbog neoprezne upotrebe ili upotrebe pirotehničkih sredstava neodgovarajućeg kvaliteta u danima neposredno pre i za vreme dočeka 2024. godine, povređeno je 20 osoba, od kojih je dvanaestoro dece, pet maloletnika i tri punoletne osobe. To su slučajevi koji su prijavljeni policiji. U slučajevima povreda dvoje maloletnika na području Vranja, usled propuštanja obaveznog nadzora nad detetom, podnete su prekršajne prijave protiv roditelja, rečeno je za N1 u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP), prenosi Rešetka.

MUP je pred novogodišnje praznike počeo kontrolu prodaje pirotehničkih sredstava u Srbiji. Policija je obišla 457 objekata i prodajnih mesta, odnosno javnih površina gde se najčešće vrši nelegalna prodaja i promet pirotehničkih sredstava.

Kako su rekli za N1, oduzeto je ukupno 98.218 komada raznih pirotehničkih sredstava – petardi, raketa, dimnih bombi, vatrometnih boksova, baterija, baklji i ostale pirotehnike.

U tom periodu, kako ističu u MUP-u, nije bilo oduzetih pirotehničkih sredstava 3. i 4. razreda, koja ne smeju biti u slobodnoj prodaji.

U skladu sa Zakonom o prometu eksplozivnih materija, pripadnici policije su, prilikom kontrole, podneli i 24 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka protiv odgovornih lica i pojedinaca, od kojih je najviše na teritoriji Policijske uprave u Leskovcu, a najmanje na teritoriji policijskih uprava u Novom Sadu i Čačku.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci